www.mp3.pl ... szukaj pod nazwą bity, czy też instrumentale.
Ścignij Audacity, zainstaluj go, gdy tego dokonasz, włącz go i wybierz w lewym górnym rogu ekranu plik->otwórz-> i poszukaj sobie bitu z dysku twardego, gdy go znajdziesz kliknij na niego dwa razy lewym klawiszem myszy.
W panelu programu zobaczysz podstawowe dosyć każdemu znane znaki odpowiadające za odtwarzanie, zatrzymywanie, przewijanie, i co najważniejsze nagrywanie.
Kliknij w znak z czerwonym kółeczkiem, jeśli chcesz nagrać i zacznij nawijać do mikrofonu, kiedy już skończysz, naciśnij kwadrat, jeśli chcesz go odtworzyć kliknij na trójkąt.
Gdy chcesz projekt zapisać kliknij plik->eksportuj i zapisz go jako mp3, oraz nadaj mu nazwę.
Projekt w internecie możesz opublikować za pomocą strony (moim zdaniem)
Kod:
www.wrzuta.pl.
Jeśli chcesz osiągnać niewiarygodną jakość barwy głosu potrzebny jest lepszy sprzęt.
Poradzę ci kartę muzyczną: SOUND BLASTER LIVE 5.1
I mikrofon: Shure 606.
Cena danego sprzętu to coś w okolicach 200zł.
Jeśli masz jakieś pytania, to pytaj.
emtezet [Usunięty]
Wysłany: Nie 15 Lip, 2007 02:44
Dziwne,że doradza osoba która sama nie nagrywa.
eMeR napisał/a:
Poradzę ci kartę muzyczną: SOUND BLASTER LIVE 5.1
I mikrofon: Shure 606.
Polecasz coś co inni Ci polecili nie testując tego.
eMeR napisał/a:
Audacity
Dla mnie to badziew.
Wypowiadaj się na ten temat jak będziesz miał jakiekolwiek doświadczenie.
Uznanie dla: Duzego Pe Tetrisa, Rufin Mc i Kasty Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 30 Cze 2007 Posty: 248 Skąd: Wroclaw
Wysłany: Nie 15 Lip, 2007 10:17
jak tu trafiles/as?: sam znalazlem:P
mam pytanie czy program Frouti Loop 5 lub 6 jest dobry do robirnia swoich bitow?? i czy probowac stwarzac swoje czy na poczatek nagrywac na znalezionych w necie...
[ Dodano: Nie 15 Lip, 2007 10:39 ]
A tak po za tym to moze Emtezet sam podal bys jakis pomysl skoro tak nazekasz na pomusl Emera a i jeeszcze jedno Dzieki Emer za pomoc napewno skorzystam... moze nawet niedlugo cos uslyszysz
_________________ Spadaj z botow ci wystaje sloma
jestem jednym na milion ty jednym z miliona:P:P
sprawdz przyjdz pokaz ze mnie pokonasz...
emtezet [Usunięty]
Wysłany: Nie 15 Lip, 2007 11:31
Tak FL 6 jest dobry do robienia bitów.
Jest już nawet 7.
Na sam początek gdy zaczynasz przygodę z nagrywaniem nie wymieniaj karty.
Jeśli masz kasę to możesz to uczynić wedle uznania.
Jednak jeśli masz niski budżet to zacznij od mikrofonu.
Tutaj masz mikrofon którego sam używałem i go polecam za niewielkie pieniądze.
Wysłany: Sro 18 Lip, 2007 01:00
jak tu trafiles/as?: ...
Do nagrywania polecam Cool Edit Pro jak juz znudzi Ci sie Audacity, a bity na początek bierz z netu, z podanych stronek przez eMeR'a, zeby zobaczyc czy cos z tego wyjdzie. Jesli tak to FL Studio mozesz robic podkłady, ale trudno robi sie DOBRE bity...
Imię: Paweł
Wysłany: Sob 11 Sie, 2007 13:28
jak tu trafiles/as?: Od ziomków
ja mam na razie mikrofon dynamiczny Reloop RSM-120 - http://www.djshop.pl/dj/s...op-RSM-120.html i zewnętrzną kartę dźwiękową Sound Blaster Live. Na początek wystarcza i niewiele kosztuje. teraz sie przesiadam na lepszy sprzęt ale do pierwszych demówek tamten mi wystarczał. Do nagrywania polecam Cool Edit. Tutaj macie kawałek nagrany na powyższym sprzęcie: http://hip-hop.pl/users/m...88428&type=beat
Wysłany: Nie 28 Paź, 2007 23:35
jak tu trafiles/as?: z maila
a ja ze swojej strony do nagrywania polecam cubase sx 3. Kiedyś wszyscy robili na cool edicie, ale ostatnio jakoś większość się przerzuca na cubase'a. A no i oczywiscie wtyczki waves do masteringu.