Uznanie dla: Big up MYSELF! Pomógł: 10 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Wrz 2006 Posty: 822 Skąd: Birmingham/Dębica
Wysłany: Wto 06 Maj, 2008 22:57 Mikrofon pojemnościowy cicho nagrywa... jak tu trafiles/as?: przypadek
No więc mam problem. Zakupiłem ostatnio troche sprzętu do domowego studia. Ale niestety wynikł problem. Otóż mój mikrofon pojemnościowy zajebiście cicho nagrywa i nie wiem gdzie jest problem. Oto zestawienie sprzętu:
Procesor - Intel Core Duo 1,83 GHz
Ram - 2 GB
Karta muzyczna - Esi Juli@
Mixer - Behringer Xenyx1002
Mikrofon - Rode NT2000
Wszystko jest podłączone tak jak się należy. Oczywiście zasilanie Phantom włączone... Czasami jest tak, ze dobrze się słyszę w słuchawkach, ale niestety przy nagrywaniu jest zajebiscie cicho wokal. Jest ktoś w stanie pomóc?
Zaproszone osoby: 2
Imię: Sławomir
Uznanie dla: Pih, Eldo, Ry23 Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 876 Skąd: Miasto CeHa
Wysłany: Sro 07 Maj, 2008 20:20
jak tu trafiles/as?: google
No jak pojemnościówka to powinna wyłapywać właśnie ze głosno a nie cicho :D A sprobuj zmieniać w regulacji głośnosci tam pola "wycisz" i zobacz czy cos sie zmienia.