Zaproszone osoby: 8
Imię: Pietrek
Uznanie dla: Najlepszych Pomógł: 36 razy Wiek: 19 Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 1759 Skąd: WWA
Wysłany: Pon 24 Gru, 2007 21:53
jak tu trafiles/as?: Wyszukiwarka internetowa
Poza tym - właśnie, jak mówi Bunia. Przy fotografowaniu natury jest sporo mniejsze pole manewru, bo to są zdjęcia dużo mniej sterowane.
Szczerze mówiąc - kogo obchodzi, że ktoś woli naturalne zdjęcia, skoro na wystawach wszystkie faktycznie są dopracowane edytorami. To normalna kolej rzeczy - chcesz być lepszy - znajduj nowe sposoby.
Może błysnę trochę lepszym przykładem niż MłodyBosky.
Korzystam z Forda T, bo doceniam, że to jest pierwszy samochód który zjechał z taśmy produkcyjnej. Dlatego też nigdy nie wsiądę do Forda Mondeo.
Wynik ? Ford Mondeo jest szybszy, bezpieczniejszy, wygodniejszy etc. etc.
To samo mamy z fotografią Ale ... Uwstecznianie się jest szlachetne i pokazuje wrażliwość na naturalność.
_________________ A Ty kierwa nie masz na co czasu tracić, ciekawska mendo? Do nauki zasuwaj!
Zaproszone osoby: 8
Imię: Pietrek
Uznanie dla: Najlepszych Pomógł: 36 razy Wiek: 19 Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 1759 Skąd: WWA
Wysłany: Pon 24 Gru, 2007 22:11
jak tu trafiles/as?: Wyszukiwarka internetowa
To była nutka złośliwości, staram się to w sobie leczyć, ale średnio wychodzi
Ale z drugiej strony - staram się wczuć w rolę osoby, która kategorycznie nie zgadza się na coś takiego, jak działanie edytorem graficznym. Ze szlachetnością przesadziłem, ale wrażliwość na naturalność ....
... Można być równie dobrze/równie mocno wrażliwym na czyjąś umiejętność stworzenia klimatu na zdjęciu. Ja na przykład bardzo mocno jestem przyzwyczajony do tego, że jak chcę zrobić zdjęcie, to raczej trudno w warunkach domowych o nadanie mu klimatu - na ogół wychodzą one bezpłciowo. Dlaczego ? Na przykład te zdjęcie, które mam w awatarze - robiłem je sobie sam. Gdybym go nie obciął kadr byłby dramatyczny, a bez zmiany kolorystyki to też raczej mierna produkcja.
//
Ps. MłodyBosky, dla Ciebie specjalna informacja - studiuję
Nie chcę zmieniać Twojego prostolinijnego myślenia więc niech będzie - zdjęcie będzie szybsze i bezpieczniejsze
Fotografia nie wyparła malarstwa. Jest czymś zupełnie innym. A że jest bardziej popularna - tak jest ze wszystkim. Piłka nożna jest popularniejsza od siatkówki - wyparła ją?
[ Dodano: Pon 24 Gru, 2007 22:12 ]
I skończ już złośliwości, zacznij od następnego posta normalnie dyskutować, bo teksty "uuu, długo to pisałeś?" nie dodają Ci atutów.
_________________ A Ty kierwa nie masz na co czasu tracić, ciekawska mendo? Do nauki zasuwaj!
Zaproszone osoby: 5
Imię: Córka diabła Pomogła: 23 razy Wiek: 22 Dołączyła: 24 Sty 2005 Posty: 3468 Skąd: Narnia
Wysłany: Pon 24 Gru, 2007 22:59
jak tu trafiles/as?: Z piekielnych czeluści
Czemu was boli zakaz edycji zdjec? Boicie sie, ze nie potraficie zrobic dobrego zdjecia bez PS? My nie jestesmy ani National Geographic czy innym cudem by dopieszczac swoje zdjecia. Zdjecia kazdy potrafi zrobic, nie kazdy potrafi uzywac edytorow i gdzie tu sprawiedliwosc? Skoro tak sie upieracie to dozwolony bedzie np PS i sciagne na konkurs ludzi, ktorzy zawodowo sie zajmuja obrabianiem zdjec i filmow. I nie bedzie tu zadnej sprawiedliwosci. Bralam udzial w konkursie takim jak ten i nikt nie plakal, ze taki jest warunek, wrecz przeciwnie ... ludzie pokazywali takie cudenka i byli dumni, ze potrafia zrobic cos bez pomocy programow. Zasady sie nie zmienia, wiec zrobcie oddzielny konkurs na grafike komputerowa