Może byśmy stworzyli radyjko naszego forum aby nie nudzić się podczas czytania tematów;) ci co by chcieli puszczaliby muzę w porach jakie by im pasowały (z tym to już by się dogadało) można by organizować walki w radiu, inni by mogli słuchać i oceniać itp. ;]
nadawanie w radiu jest bardzo proste wystarczy ściągnąć wtyczkę do winampa jedynie potrzebne by były osoby które by mogły postawić serwer (też bardzo prosta sprawa) ja próbowałem ale mam wewnętrzne ip i lipa
Wysłany: Wto 02 Paź, 2007 11:45
jak tu trafiles/as?: Przez zioma
Podoba mi się, tylko jeśli byśmy puszczali to mam nadzieje że Polski rap Ale jestem za.
_________________ Muzyka gra jak alarmy w samochodach,
nawet z najdroższych najków może wyjść Ci słoma,
Nie masz co się chowac chyba że rozprółeś się jak płótno,
żyjemy żeby zginąć, nikt nie wie co będzie jutro! -
Onar-,,Pod Prąd,,-Żyjemy żeby zginąć.
wrk [Usunięty]
Wysłany: Wto 02 Paź, 2007 12:13
no gdyby to wypaliło to już by się dogadało co kto i kiedy by puszczał
Teraz kliknij Edit config. Znajdź tam takie linijki tekstu:
MaxUser=99 - liczba którą tutaj wpiszesz będzie oznaczała ilu może być maksymalnie użytkowników radia w danym momencie.
Password=jakiś tekst - tu wpisujesz jakie musi być hasło żeby dany użytkownik mógł nadawać.
PortBase=8000 - port, przez który będziesz się łączył ty i twoi słuchacze z radiem, standartowo jest ustawiony na 8000.
I to koniec naprawdę potrzebnych funkcji, twój server jest już skonfigurowany! Aby go wyłączyć wystarczy kliknąć Kill server, a żeby zminimalizować Hide Monitor Plugin. Masz już serwer to teraz musisz jakoś nadawać, a no właśnie nadawać możesz przez plugin do winampa. Gdy już go ściągniesz zainstaluj go, sam wykrywa lokalizację Winampa i tam go zainstaluj. Włącz winampa. W lewym górnym rogu jest taki mały znaczek, kliknij na niego i wybierz Visualization następnie Visualization options... . Ujrzysz takie okno jak poniżej.
MaxUser możesz dać z 20
hasło jakie chcesz
port zostaw na 80000
Wysłany: Wto 02 Paź, 2007 17:23
jak tu trafiles/as?: Od znajomego wiem
Wrk, no rozumiem.Ja po prostu napisałem, że nie będę i tak słuchał radia, no ale jestem za stworzeniem go.
A co do kawałków, których się nie słusząło, to ja już przeszedłem ten okres.Kiedys sluchałem radii internetowych i nagrywałem kawalki, które w nim leciały i zostawiałem te ktorych nie słuszałem jeszcze, ale przez takie cos robi sie burdel w komputerze.Lepiej ściągać całe albumy.
_________________ „Nie sądziłem, że na świecie jest aż tylu idiotów -
- dopóki nie zobaczyłem Internetu.”